Het Wonder van Sint-Maarten

Educatie

In samenwerking met HKU Het Utrechts Conservatorium en de Utrechtse Marnixpabo ontwikkelden wij een educatief muzikaal programma gericht op scholieren in de laatste jaren van de basisschool. Ruben van Gogh, aangesloten bij het Utrechts stadsdichtersgilde, maakte op basis van Radbouds Wonderverhaal nieuwe teksten die burgerschapsthema’s uitlichten voor deze jonge doelgroep. De teksten werden door Anthony Zielhorst op muziek gezet, met hier en daar een knipoog naar de muzikale erfenis van Radboud. Dit materiaal wordt aangeboden via het DOEboek Burgerschap Utrecht 900 in samenwerking met Stichting Vredeseducatie.

DOEboek Burgerschap

Een eerste proef van deze nieuwe Sint-Maartensliedjes zijn nu op onze website te beluisteren. Ze worden hier voorgezongen door Hester Westra, dirigent van het Kathedrale Koor Utrecht, op piano begeleid door Jaap Jan Steensma, organist van de Universiteit Utrecht. Dit ruwe materiaal werd vervolgens door studenten van het Conservatorium in allerlei stijlen bewerkt voor kinderstemmen. Een zestal basisscholen voerden deze bewerkingen uit tijdens het Sint-Maartenfestival op 4 juli 2022, in de Aula van het Academiegebouw.

Dit deel van het Zomerfeest van Sint-Maarten werd ondersteund door het Public Engagement Seed Fund van de Universiteit Utrecht (https://www.uu.nl/nieuws/seed-fund-voor-vijf-onderzoekers-om-een-public-engagement-activiteit-te-realiseren), en door het Utrecht Centre for Medieval Studies (https://www.uu.nl/onderzoek/utrecht-centre-for-medieval-studies).

De nieuwe Sint-Maartensliedjesvoorgezongen door Hester Westra en op piano begeleid door Jaap Jan Steensma:

Samen naar buiten

Samen delen

Roodwit hecht team

Sint-Maarten vieren

Ik wil naar huis

 

Teksten: Ruben van Gogh

Melodieën: Bisschop Radboud

Liedmateriaal: Anthony Zielhorst